2018. április 9-étől Budaörs csatornaszolgáltatója a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.

2018. április 23.

A Fővárosi Csatornázási Művek közérdekű üzemeltetőként 2018. április 9-étől Budaörs csatornaszolgáltatását is ellátja a jövőben.

A korábbi budaörsi üzemeltető, Törsvíz Kft. csatornaszolgáltatás ellátására vonatkozó szerződése április 8-ával lejárt. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozata­­ alapján a szolgáltatást a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM), mint közérdekű üzemeltetőként kijelölt közszolgáltató veszi át. Az FCSM több mint 70 éve üzemelteti az ország legnagyobb csatornaművét, a főváros szennyvízelvezető és -tisz-tító rendszerét, és mint a Törsvíz Kft. szakmai résztulajdonosa, részletesen ismeri a budaörsi csatornahálózatot is.

A szolgáltatóváltást követően Budaörsön a csatornaszolgáltatás díja változatlan marad.

Lakossági díj:                               160,65 Ft/m3 + ÁFA
Nem lakossági díj:                        413,00 Ft/m3 + ÁFA

A változást megelőző (2018. április 8-áig) időszakra vonatkozó szolgáltatás teljesítésével, elszámolásával és a folyamatban lévő ügyekkel kapcsolatosan továbbra is a Törsvíz Kft. az illetékes.
A Törsvíz Kft. ügyfélszolgálati irodája változatlan helyen és változatlan időpontokban fogadja a budaörsi ügyfeleket:

Ügyfélszolgálati iroda címe:                Törökbálint, Raktárvárosi u. 1. (térkép)

Nyitvatartási idő:
                      Hétfő, kedd, csütörtök és péntek:       7.00 - 13.00
                      Szerda:                                               8.00 – 20.00

Levelezési cím:                                   2046 Törökbálint, Pf. 30.
                      Elektronikus levélcím:                         torsviz@t-online.hu
                      Telefon:                                                +36/23-337-726,
                      Telefax:                                                +36/23-332-179

A Törsvíz Kft. a vízmérők leolvasását követően a szolgáltatás átadásának időpontjáig, azaz 2018. április 8-áig elvégzett szolgáltatást számlázza az ügyfeleknek. Fontos, hogy az aktuális és a korábbi számlák ellenértékét a Törsvíz Kft. felé kell kiegyenlíteni. A számlák a Törsvíz Kft. felé továbbra is átutalással, postai csekken, vagy közvetlenül a díjbeszedő-leolvasóknál kiegyenlíthetők. Ellenkező esetben a rendezetlen tartozásokat a Törsvíz Kft. behajtó cég felé kénytelen értékesíteni. A Törsvíz Kft. az ivóvízmérő-állással kapcsolatos bejelentéseket továbbra is fogadja sms-ben a +36/30-585-2330 telefonszámon.

2018. április 8-át követő felhasználási időszaktól a csatornaszolgáltatás díját a közérdekű szolgáltató, az FCSM fogja számlázni.
Április 9-étől a budaörsi lakosok, ügyfelek, a jelenlegi ügyfélszolgálati iroda mellett, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. budapesti központi irodáját is igénybe vehetik a szolgáltatással kapcsolatos ügyeik intézésére:

Cím:                                                      1087 Budapest, Kerepesi út 19. (térkép)

Nyitvatartási idő:
                     Hétfő:                                                     10.00 – 20.00
                     Kedd, szerda, csütörtök:                       8.00 – 16.00
                     Péntek:                                                  8.00 – 14.00

Levelezési cím:                                     1087 Budapest, Asztalos Sándor út 4.
                     CALL CENTER:                                     +36/1-455-4306
                     Elektronikus cím:                                   ugyfelszolgalat@fcsm.hu

Közcsatornával kapcsolatos üzemzavar esetén éjjel-nappal rendelkezésre áll az FCSM ügyelete, melynek telefonszámai:

díjmentesen hívható +36/80-455-000,
vagy
normál tarifával  +36/1-455-4200.

A Fővárosi Csatornázási Művek mindent elkövet annak érdekében, hogy a szolgáltatóváltásból eredő nehézségeket kiküszöbölje, és az új szolgáltatási területén élők is az elégedett ügyfelek táborát gyarapítsák.