Álcsatornások a Csatornázási Művekre hivatkozva készpénzt kérnek

2010. február 1.

Csatornamunkásnak adták ki magukat és készpénzt kértek azok a csalók, akik a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-re hivatkozva jelentek meg a főváros több kerületében. Kisebb tisztítási munkákat végeztek az intézményeknél és lakóépületekben. Az FCSM Zrt. kéri, hogy a károsultak tegyenek feljelentést a rendőrségen.

A Fővárosi Csatornázási Művek felhívja a lakosság és a budapesti intézmények figyelmét, hogy az utóbbi napokban csalók éltek vissza a Társaság nevével az I., X., XI. és XXII. kerületben. A közszolgáltató hangsúlyozza: a Főváros több mint 5000 kilométer hosszúságú csatornarendszerének üzemeltetése és tisztítása alapfeladatuk. Éppen ezért senki, semmilyen formában nem szedhet a közterületen folyó munkálatokért külön díjat.

Más a helyzet az ingatlanon belüli duguláselhárítással, ami viszont nem tartozik a Társaság tevékenységi körébe. A Csatornázási Művek szakemberei tisztítási munkák elvégzésével kapcsolatosan nem keresik meg személyesen a lakókat és nem szednek készpénzt.

A Társaság szakembereit - az emblémával ellátott ruházatukkal és a feiratozott, korszerű célgépek használatával - könnyen meg lehet különböztetni a csalóktól. Ezen kívül céges igazolvánnyal rendelkeznek, melyet kérésre felmutatnak.

Az FCSM Zrt. kéri, hogy a nyomozás érdekében azonnal jelentsék be a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a társaság Központi Ügyeletén, ha gyanús emberek, az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni az ingatlanok tulajdonosaitól, lakóitól.

A Központi Ügyelet díjmentesen hívható telefonszáma: 80/455-000