Házaló trükkös csalók

2011. február 10.

Csatornamunkásnak adják ki magukat és készpénzt kérnek azok a csalók, akik a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-re hivatkozva csengetnek be. Kisebb tisztítási munkákat végeznek cégek és lakóépületek belső csatornahálózatában. Az FCSM kéri, hogy a károsultak tegyenek feljelentést a rendőrségen.

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) felhívja a budapesti lakosság és a cégek, intézmények figyelmét, hogy az utóbbi hetekben ismét csalók éltek vissza a Társaság nevével. Az FCSM alvállalkozóinak adják ki magukat azok a 2-3 fős csapatok, akik akár 200-300 ezer forintot is elkérnek egy-egy kisebb tisztításnak nevezett tevékenységért.
A szolgáltató hangsúlyozza, hogy a közterületen zajló tisztításokért senkinek nem kell fizetnie külön díjat, hiszen a több mint 5000 kilométer hosszúságú közcsatorna üzemeltetése és tisztítása az FCSM egyik alapfeladata. Ezeket a munkákat a csatornadíj már tartalmazza.
Más a helyzet az ingatlanon belüli dugulás-elhárítással, ami viszont nem tartozik a Társaság tevékenységi körébe. A Csatornázási Művek alkalmazottai tisztítási munkák elvégzésével kapcsolatosan nem keresik meg személyesen a lakókat, nem szednek készpénzt, és az FCSM alvállalkozókat sem bíz meg ilyen feladatokkal.
Az FCSM kéri, hogy a nyomozás érdekében azonnal jelentsék be a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a társaság díjmentesen hívható 80/455-000 számú Központi Ügyeletén, ha gyanús emberek, az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni az ingatlanok tulajdonosaitól, lakóitól.