Vízszolgáltatót vett az FCSM

2009. március 30.

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) többségi tulajdonába került a több tucat Zala, illetve Vas és Veszprém megyei településen is víziközmű-szolgáltatásokat végző AquaZala Közszolgáltató Koncessziós Kft. Az FCSM a korábbi többségi tulajdonostól, az AquaPlus Kft-től vásárolta meg az 55 százalékos üzletrészcsomagot.

A tulajdonosi szerkezetváltásra a szolgáltatás javítása és a hatékonyság növelése érdekében került sor. Az AquaZala Kft. saját erőből nem lett volt képes növelni a hatékonyságot, ezért szükség volt egy erős szakmai-pénzügyi befektetőre. Az FCSM segítségével a hálózatfejlesztésen kívül, újabb beruházások valósulhatnak meg, mellyel a szolgáltatás biztonságosabbá és megbízhatóbbá válik. Az új, – az ország legnagyobb környezetvédelmi társaságaként is számon tartott – befektető révén uniós pályázatok elnyerésére, valamint elérhető támogatások megszerzésére is nagyobb eséllyel indul a térség több tízezer lakosát kiszolgáló AquaZala.
Az AquaZalát még 2001-ben az a sándorfalvai székhelyű AquaPlus Kft. hozta létre, amely az elmúlt évek során Zalaegerszegen több milliárd forint értékű turisztikai beruházást is megvalósított, és egyebek mellett a társaság üzemelteti a zalai megyeszékhely élményfürdőjét is.
Az AquaZala többségi tulajdonának megszerzésével immáron négyre emelkedett az FCSM érdekeltségébe tartozó víziközmű- és csatornaszolgáltatást végző cégek száma. A társaság tulajdoni résszel rendelkezik a Nagykovácsi Víziközmű Üzemeltető és Szolgáltató Kft-ben, az Érd és Térsége Víziközmű Kft-ben, valamint a Budaörsöt kiszolgáló Törsvíz Csatornamű Kft-ben.