Nyílt napok

Nyílt napok a Víz Világnapja alkalmából

Mint a legnagyobb hazai környezetvédelmi szolgáltató cég, fontosnak tartjuk, hogy tevékenységünkkel közelebbről is megismerkedhessenek az érdeklődők, valamint kiemelt figyelmet fordítunk a felnövekvő generáció környezettudatos nevelésére is. Ezért az FCSM rendszeresen kinyitja kapuit az iskolások előtt. A vízvilágnapi nyílt napokon évente több ezer diák fordul meg.

A környezettudatos nevelés jegyében szervezett program két részből áll. A program első felében a szakemberek megmutatják és elmagyarázzák a szennyvízkezelés lépéseit. A gyerekek saját orrukkal tapasztalhatják meg a korszerű szennyvíztisztítás eredményét, a tisztított vizet, amely gyakorlatilag szagtalan és színtelen formában távozik telepeinkről és kerül vissza a befogadóba, a Dunába. Természetesen a program másik része is a víz körül forog. A Veolia által kifejlesztett, a világ több országában és hazánkban is már több száz iskolában sikerrel működő pedagógiai program segítségével, tanárok, kicsiben modellezik a szennyvíztisztítást. A kísérletekbe bevonják a diákokat is, elősegítve a látottak, hallottak rögzítését.
 

       A telepek látogathatósága

Az Észak-pesti (1044 Bp., Tímár u. 1.) és a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep (1238 Bp., Meddőhányó u. 1.) szívesen fogadja az oktatási intézmények csoportjait.
A szennyvíztisztító telepeink folyamatosan üzemelnek, az érdeklődők szakembereink segítségével működés közben ismerhetik meg a technológiai folyamat legfontosabb állomásait. A látogatók biztonságos fogadása és a munkavégzés egyidejű fenntartása azonban körültekintő szervezést igényel, éppen ezért minden látogatást előzetesen egyeztetni és engedélyeztetni szükséges.

Kapcsolat

Telefon (1) 476-1801
E-mail: center@fcsm.hu


 

A vízről - mint alapelemről - szóló 5 saját készítésű ismeretterjesztő kisfilmet, 2009. szeptemberében a legtöbb budapesti iskolának megküldtük, bízva abban, hogy ezzel is hozzájárulhatunk az iskolák felelősségteljes, nevelő munkájához.

FCSM Zrt. - Szennyvíztisztító-telepi látogatás az FTC játékosaival (Dél-pest, 2013.03.21.)

 

Film: Az éltető víz