Nyílt napok

Nyílt napok a Víz Világnapja alkalmából

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. folytatja korábban megkezdett rendezvénysorozatát és immár 15. éve, diákok ezreit invitálja a március 22-i Víz Világnapja alkalmából szervezett nyílt napjaira.
A nyílt napok célja, hogy társaságunk tevékenységének bemutatásán keresztül felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem és az élő vizek védelmének fontosságára, ezért idén is lehetőséget kívánunk biztosítani a budapesti iskolák 1-6. osztályos tanulói számára egy teleplátogatással egybekötött környezetismereti bemutató órán való részvételre 60 percben.
 
Azon osztályok érdeklődését várjuk, akik szeretnének megismerkedni a víz körforgásában fontos szerepet betöltő szennyvíztisztítással. A diákok a helyszínen a mechanikai és biológiai tisztítás folyamatának megismerésén túl, megtekinthetik a Dunába kerülő tisztított víz tisztaságát is. Szakembereink azt is elmondják, hogy hol és hogyan alakítjuk át a szennyvíziszapot megújuló energiává. Tanárok segítségével pedig játékos vizes kísérletekben is részt vehetnek a látogatók.


A vízvilágnapi nyílt napok időpontjai:
 
2018. március 22., csütörtök
és március 23., péntek

Helyszíneink:
 
Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep
(1044 Budapest, Tímár u. 1.) és
 
Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
(1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.)


A csoportok jelentkezését 2018. március 14-ig fogadjuk előzetes bejelentkezés alapján. Jelentkezni az alábbi adatlap kitöltésével és elektronikus visszaküldésével (pr@fcsm.hu) lehetséges:
Jelentkezési lap

Korlátozott lehetőségeink miatt, telepenként csak az első 100-120 osztály jelentkezését áll módunkban elfogadni.
A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., mint Magyarország legnagyobb környezetvédelmi szolgáltató cége, kiemelkedően fontosnak tartja a jövő generációjának környezettudatos szemléletformálását. 
Bízunk benne, hogy rendezvényünkkel hozzájárulhatunk az iskolák környezettudatos nevelési munkájához.

Kapcsolat

Telefon (1) 459-1697
Fax: (1) 459-1694
E-mail: pr@fcsm.hu


 


  

A telepek látogathatósága általában

Az Észak-pesti (1044 Bp., Tímár u. 1.) és a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep (1238 Bp., Meddőhányó u. 1.) szívesen fogadja az oktatási intézmények csoportjait a Víz Világnapjától eltérő időpontokban is.
A szennyvíztisztító telepeink folyamatosan üzemelnek, az érdeklődők szakembereink segítségével működés közben ismerhetik meg a technológiai folyamat legfontosabb állomásait. A látogatók biztonságos fogadása és a munkavégzés egyidejű fenntartása azonban körültekintő szervezést igényel, éppen ezért minden látogatást előzetesen egyeztetni és engedélyeztetni szükséges.

Kapcsolat

Telefon (1) 476-1801
Fax: (1) 476-1803
E-mail: center@fcsm.hu

A vízről - mint alapelemről - szóló 5 saját készítésű ismeretterjesztő kisfilmet, 2009. szeptemberében a legtöbb budapesti iskolának megküldtük, bízva abban, hogy ezzel is hozzájárulhatunk az iskolák felelősségteljes, nevelő munkájához.

FCSM Zrt. - Szennyvíztisztító-telepi látogatás az FTC játékosaival (Dél-pest, 2013.03.21.)

 

Film: Az éltető víz