Nyílt napok

 

Sajnálattal tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a vízvilágnapi iskolai nyílt napjaink
biztonsági okokból elmaradnak.

Bízunk benne, hogy egy későbbi időpontban lehetőségünk lesz megtartani a rendezvényt.
Az új időpontról természetesen értesíteni fogjuk az iskolát.


Megértésüket kérve,
tisztelettel:

Fővárosi Csatornázási Nyílt napok a Víz Világnapja alkalmából

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. folytatja korábban megkezdett rendezvénysorozatát és immár 17. éve, diákok ezreit invitálja a március 22-i Víz Világnapja alkalmából szervezett nyílt napjaira.

A nyílt napok célja, hogy társaságunk tevékenységének bemutatásán keresztül felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem és az élő vizek védelmének fontosságára, ezért idén is lehetőséget kívánunk biztosítani a budapesti iskolák 1-6. osztályos tanulói számára egy teleplátogatással egybekötött környezetismereti bemutató órán való részvételre 60 percben.
 
Azon 1-6. osztályok érdeklődését várjuk, akik szeretnének megismerkedni a víz körforgásában fontos szerepet betöltő szennyvíztisztítással és a csatornahálózat helyes használatával. A diákok a helyszínen a mechanikai és biológiai tisztítás folyamatának megismerésén túl, megtekinthetik a Dunába kerülő tisztított víz tisztaságát is. Szakembereink azt is elmondják, hogy hol és hogyan alakítjuk át a szennyvíziszapot megújuló energiává. Tanárok segítségével pedig játékos vizes kísérletekben is részt vehetnek a látogatók.
A vízvilágnapi iskolai nyílt napok időpontjai:
 
2020. március 19., csütörtök
és március 20., péntek


Helyszíneink:
 
Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep
(1044 Budapest, Tímár u. 1.) és
 
Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
(1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.)
 
A csoportok jelentkezését 2020. március 13-ig fogadjuk előzetes bejelentkezés alapján.
Jelentkezni az alábbi adatlap kitöltésével és elektronikus visszaküldésével (pr@fcsm.hu) lehetséges:

Jelentkezési lap

Korlátozott lehetőségeink miatt, telepenként csak az első 50-60 (1-6.) osztály jelentkezését áll módunkban elfogadni.
A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., mint Magyarország legnagyobb környezetvédelmi szolgáltató cége, kiemelkedően fontosnak tartja a jövő generációjának környezettudatos szemléletformálását. 
Bízunk benne, hogy rendezvényünkkel hozzájárulhatunk az iskolák környezettudatos nevelési munkájához.

Kapcsolat

Telefon: (1) 459-1662
E-mail: pr@fcsm.huA telepek látogathatósága általában

Az Észak-pesti (1044 Bp., Tímár u. 1.) és a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep (1238 Bp., Meddőhányó u. 1.) szívesen fogadja az oktatási intézmények csoportjait a Víz Világnapjától eltérő időpontokban is. A szennyvíztisztító-telepeink folyamatosan üzemelnek, az érdeklődők szakembereink segítségével működés közben ismerhetik meg a technológiai folyamat legfontosabb állomásait. A látogatók biztonságos fogadása és a munkavégzés egyidejű fenntartása azonban körültekintő szervezést igényel, éppen ezért minden látogatást előzetesen egyeztetni és engedélyeztetni szükséges.

A vízről - mint alapelemről - szóló 5 saját készítésű ismeretterjesztő kisfilmet, 2009. szeptemberében a legtöbb budapesti iskolának megküldtük, bízva abban, hogy ezzel is hozzájárulhatunk az iskolák felelősségteljes, nevelő munkájához.

FCSM Zrt. - Szennyvíztisztító-telepi látogatás az FTC játékosaival (Dél-pest, 2013.03.21.)

 

Film: Az éltető víz