Hírek, események

Budapesten folyik a küzdelem az érkező árral szemben

2013. június 8.

A Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei a főváros összes árvízvédelmi kapuját már lezárták az áradó Duna elől. A hétfő hajnalra várható tetőző vízállásra készülve még néhány ponton zajlik a gátak erősítése, fóliázása és szükség szerinti magasítása.
 

A margitszigeti védelmi körgyűrű több mint 600 ezer homokzsákból és egy közel másfél kilométer hosszúságú óriási tömlős mobil gátból elkészült. Az ideiglenes védvonal bordás megtámasztása és lefóliázása is megtörtént.
 
A Római-parton az 1600 méter hosszúságú védvonalat meghosszabbították 180 méterrel. Így most már a Pünkösdfürdő úttól egészen a Kalászi utcáig tart a töltés.
 
Az Aranyhegyi patak mentén kell még komolyabban készülni, mert a patak is áradni kezdett. A gátak megerősítése szükséges egy-két szakaszon. Ezen a helyen éjjel-nappal dolgoznak. Eddig kb. 3 ezer homokzsákot építettek be. Szükség szerint további 4-5 ezer homokzsákkal növelik a mobil gátat.
                                                                                                       
Az FCSM figyelő szolgálata éjjel-nappal járja a védvonalakat, annak érdekében, hogy a várható buzgárokat, fakadó vizeket és szivárgásokat időben megfékezze.
 
A védekezésben az FCSM irányításával FCSM-es dolgozók, alvállalkozók, a katasztrófavédelem, a katonaság, a rendőrség és nem utolsó sorban több száz önkéntes vett részt.

Vissza a hírekhez