Hírek, események

Szigorodott a szippantott szennyvíz leadása Budapesten

2010. október 19.

Szigorodott a szippantott szennyvíz leürítésére vonatkozó szabályozás Budapesten. A szemfüles lakosok sokat segíthetnek az utcai illegális leeresztések visszaszorítása érdekében.

Korábban akár az utcán, 14 kijelölt ponton is leereszthették a szippantott szennyvizek gyűjtésével foglalkozó cégek a tartálykocsik tartalmát. Júliustól azonban szigorodott a szabályozás. Ettől az időponttól kezdve csak a Fővárosi Csatornázási Művek öt zárt, kártyás leürítő telepén szabadulhatnak meg tartalmuktól a szippantós autók. Ezeken a helyszíneken megfelelően dokumentálható és ellenőrizhető a leeresztett szennyvíz mennyisége és minősége, és nem mellesleg a kellemetlen szagok is jelentős mértékben csökkennek az intézkedésnek köszönhetően.

Az öt kártyás leeresztőből egy-egy a dél-pesti, illetve az észak-pesti szennyvíztisztító területén, míg a többi a II. kerületi Nagykovácsi úton, a XI. kerületi Hunyadi János utcában, illetve a XVII. kerületi Tói malom utcában levő zárt telepeken található. A város bármely más pontján történő tartályürítés illegális.
A fővárosban több mint 200 ezer csatornafedlap és víznyelőrács található, ezért nagyon nehéz az új szabályozás betartásának ellenőrzése. Ha valaki az FCSM emblémázott csatornatisztító járművein kívül más tartálykocsit lát utcai csatornanyílásra csatlakozni, akkor biztos lehet benne, hogy szabálytalan ürítésnek a szemtanúja. Ennek az illegális tevékenységnek a visszaszorítása érdekében a Fővárosi Csatornázási Művek kéri és köszönettel veszi a lakosság segítségét. A bejelentéseket a társaság ingyenesen hívható 06-80/455-000 ügyeleti számán, vagy az ugyelet@fcsm.hu e-mail címen fogadják. Az elektronikus levélcímre a szabálysértésről készült – rendszámot is tartalmazó – fotók beküldésével segíthetnek a legtöbbet a lakosok.

Vissza a hírekhez