Hírek, események

Vigyázat: Egyre trükkösebb csalók! - a Fővárosi Csatornázási Művekre hivatkozva kérnek készpénzt

2012. augusztus 15.

Hívatlanul toppannak be és a Fővárosi Csatornázási Művekre hivatkozva dugulást állapítanak meg 2-3 főből álló csoportok. Elsősorban kisebb cégeket, intézményeket keresnek fel és készpénzt kérnek. Az FCSM kéri, hogy a károsultak tegyenek feljelentést a rendőrségen.

Egyre trükkösebb csalók csöngetnek be a fővárosi intézményekhez és kisebb cégekhez. Hivatalosan bejegyzett vállalkozások tagjai ezek a – kb. 2-3 főből álló munkaruhába öltözött – csapatok. Dugulást állapítanak meg, vagy azt megelőző sürgős tisztítási feladatok elvégeztetésére bírják rá az intézmények, cégek képviselőit. Még arra is ügyelnek, hogy a munka látszatát keltsék. Sokszor valamilyen gyanús fehér folyadékkal öntik körbe a csatornanyílásokat. Miközben szóban a Fővárosi Csatornázási Művekre (FCSM) hivatkoznak, a hivatalos megrendelőben, amit helyben aláiratnak, már leszögezik, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak a közszolgáltató céggel. Általában 30-40 ezer Ft körüli összeget kérnek helyben, de volt akit 70 ezer forinttal rövidítettek meg. Az utóbbi időben a X., XI. és XX. kerületből érkezett erről lakossági bejelentés.

A Fővárosi Csatornázási Művek hangsúlyozza, hogy dolgozóik a főváros 5000 kilométeres közcsatornarendszerét üzemeltetik. Az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérhetnek készpénzt.

Az FCSM kéri, ha gyanús emberek az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni, akkor a nyomozás érdekében azonnal jelentsék azt a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a társaság 80/455-000 díjmentesen hívható Központi Ügyeletén.

Vissza a hírekhez