Hírek, események

Világvárosi színvonalú automata illemhelyek Budapesten

2011. február 1.

Világszínvonalú automata WC-ket is nyit a Fővárosi Csatornázási Művek Budapesten, a meglevő hagyományos illemhelyek mellett. Az új automata fülkék akadálymentesek lesznek, vandálbiztosak, babapelenkázókkal lesznek felszerelve, és hibajelentő rendszeren keresztül kommunikálnak majd a diszpécserközponttal.

2010-től ismét a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) üzemelteti a főváros nyilvános illemhelyhálózatát. A társaság a városvezetés és a budapestiek elvárásainak megfelelve olyan illemhelyeket alakít ki, melyek világszínvonalon is megállják a helyüket. A régi, hagyományos mosdókat felújítják, ahol pedig nincsen régi WC, illetve a körülmények nem teszik lehetővé beépített mosdók létesítését, ott könnyen telepíthető automata fülkék várják majd a rászorulókat. Ezek az egységek megfelelnek a magas minőségi igényeknek és emellett vandálbiztos kivitelben készülnek. 2009-ben elnyerték a Magyar Termék Nagydíjat. Méretük 3 méter hosszú, 2,5 méter széles és 3 méter magas. Az egyébként mozgáskorlátozottak által is akadálymentesen használható automata illemhelyek hibabejelentő rendszeren keresztül kommunikálnak a diszpécserközponttal. Belső terük úgy van kialakítva, hogy a kerekes székesek kísérővel együtt is használhatják. A WC-k sok biztonsági megoldással rendelkeznek, pl. vésznyitó érintőgombokkal, segélyhívóval, füstérzékelővel. A kisgyermekesek számára babapelenkázó is rendelkezésre áll.
Az FCSM nyílt közbeszerzési eljárás keretében hirdette meg a 20 új köztéri illemhely kivitelezésére szóló pályázatát. A nyertes monori B&K Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a másik pályázó által kért árnak a feléért, a nemzetközi árnak pedig az egyharmadáért vállalta a feladatot.
A 20 új illemhely közül 7  várhatóan már a nyáron használható lesz. A használati díj egységesen 100 Ft.

Vissza a hírekhez