Nyílt napok

Iskolai nyílt napok a Víz Világnapja és Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) folytatja korábban megkezdett rendezvénysorozatát és immár 20. éve, diákok ezreit invitálja iskolai nyílt napjaira. Az FCSM Zrt. – Budapest egyik legrégebbi közüzemi cégeként – idén nemcsak a Víz Világnapja (március 22.), hanem Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából is várja az érdeklődőket.
 
A tervezett nyílt napok célja, hogy társaságunk tevékenységének bemutatásán keresztül felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem és az élő vizek védelmének fontosságára, de legfőképpen a közcsatorna helyes használatára.
Terveink szerint lehetőséget kívánunk nyújtani a budapesti iskolák számára egy teleplátogatással egybekötött környezetismereti bemutató órán való részvételre 60 percben.
 
Azon 1-6. osztályos tanulók érdeklődését várjuk, akik szeretnének megismerkedni a víz körforgásában fontos szerepet betöltő szennyvíztisztítással és a csatornahálózat helyes használatával. A diákok a helyszínen a mechanikai és biológiai tisztítás folyamatának megismerésén túl, megtekinthetik a Dunába kerülő tisztított víz tisztaságát is. Szakembereink azt is ismertetik, hogy milyen hulladékoktól nem szabad a lefolyókon keresztül megszabadulni és miért. Külsős tanárok segítségével pedig játékos vizes kísérletekben is részt vehetnek a látogatók.
 

A nyílt napok időpontjai:
 

2023. március 20., hétfő
és március 21., kedd


Helyszíneink:
 

Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep
(1044 Budapest, Tímár u. 1.) és
 
Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
(1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.)
 

 
A csoportok jelentkezését 2023. március 14-éig fogadjuk előzetes bejelentkezés alapján.
Jelentkezni az alábbi adatlap kitöltésével és elektronikus visszaküldésével (pr@fcsm.hu) lehetséges: 
 

 

Jelentkezési lapKorlátozott lehetőségeink miatt, telepenként csak az első 50-60 osztály jelentkezését áll módunkban elfogadni.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programváltoztatás jogát fenntartjuk.
 
A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., mint Budapest egyik legrégebbi környezetvédelmi és közüzemi szolgáltató cége, kiemelkedően fontosnak tartja a jövő generációjának környezettudatos szemléletformálását. Bízunk benne, hogy rendezvényünkkel hozzájárulhatunk az iskolák környezettudatos nevelési munkájához is.

 

A telepek látogathatósága általában

Az Észak-pesti (1044 Bp., Tímár u. 1.) és a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep (1238 Bp., Meddőhányó u. 1.) szívesen fogadja az oktatási intézmények csoportjait a Víz Világnapjától eltérő időpontokban is. A szennyvíztisztító-telepeink folyamatosan üzemelnek, az érdeklődők szakembereink segítségével működés közben ismerhetik meg a technológiai folyamat legfontosabb állomásait. A látogatók biztonságos fogadása és a munkavégzés egyidejű fenntartása azonban körültekintő szervezést igényel, éppen ezért minden látogatást előzetesen egyeztetni és engedélyeztetni szükséges.

Kapcsolat

Telefon: (1) 459-1697
E-mail: pr@fcsm.hu


 

 

A vízről - mint alapelemről - szóló 5 saját készítésű ismeretterjesztő kisfilmet, 2009. szeptemberében a legtöbb budapesti iskolának megküldtük, bízva abban, hogy ezzel is hozzájárulhatunk az iskolák felelősségteljes, nevelő munkájához.

FCSM Zrt. - Szennyvíztisztító-telepi látogatás az FTC játékosaival (Dél-pest, 2013.03.21.)

 

Film: Az éltető víz