Befogadó munkahely

2005-ben az FCSM a második legjobb befogadó munkahely Budapesten

A Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda első ízben 2005-ben hirdette meg a „Befogadó munkahely” díjat az EQUAL közösségi kezdeményezés keretein belül, az Európai Szociális Alap és a magyar kormány támogatásával. A kitüntetés célja, hogy a főváros megbecsülését fejezze ki a munkahelyi esélyegyenlőség megteremtéséért aktívan cselekvő, példamutató vállalatok számára.
Az FCSM ezen a pályázaton, az üzleti kategóriában, a második legjobb befogadó munkahelynek ítéltetett. A december 1-jei ünnepségen a díjat Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettestől vehette át a Társaság képviselője.
Magyarországon ma még kevés az olyan vállalat, ahol fogyatékos embereket is szívesen alkalmaznak. A Csatornázási Művek mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy egyenlő esélyt kaphassanak azok a munkavállalók, akik más faji vagy etnikai csoporthoz tartoznak mint a többség, vagy azok a munkatársak, akik valamilyen fogyatékkal élnek. Büszkék vagyunk arra, hogy „sokszínűségünkkel” példát mutathatunk a munkaerő piacon.

Díszoklevél kép